tigersvbk

BK-legends del 1: Pehr Andersson
Julen har kommit och gått och VBK-bloggen hoppas att samtliga läsare har haft en riktigt god helg tillsammans med nära och kära. I dessa tider av ledighet och rea-hets så tänkte jag att detta är ett ypperligt tillfälle att starta vår intervjuserie med gamla, klassiska BK-lirare. Jag hintade om att förste man att bli intervjuad är en riktig "pärla" och visst är det Pehr "pärlan" Andersson som är först ut, håll till godo!
 
 
Hallå Pehr, vill du börja med att berätta lite om din fotbollskarriär innan du hamnade i Växjös finaste förening?

"Jag började min karriär i Laholms BK där jag kom upp i A-laget vid 14 års ålder. Runt 16 års ålder började jag spela i Halmstad BK U-lag. Mellan 2008–2009 (Pehr är född 1990, reds. anmärkning) hann jag med några U-landslagskamper mot bland annat Portugal. Efter några år i HBK fick jag A-lags kontrakt inför år 2010 av Janne Andersson. Skadeproblemen började sätta igång rejält 2010 och det tillsammans med hård konkurrens blev att jag började studera och valet föll på Växjö. Under mitt första år i Växjö så blev valet Ljungby BK men resorna blev allt för långa och när Öhman ringde och frågade så föll mitt val på VBK vilket jag aldrig har ångrat."
 
Så här glad blir man när man får ett A-lagskontrakt i HBK av Janne Andersson (Pehr till vänster i bild)
 
Pehr i landslagsmunderingen
 

Antal säsonger och statistik under tiden i VBK
 
"3 säsonger, kanske ca 40 matcher och har nog hunnit med kanske 4 mål."

Smeknamn och bakgrund till detta?

"Haha har haft många mindre olika smeknamn men Pärlan eller Nilla är några som jag har fått från BK tiden. Anledningen till smeknamnen är svårspårad."


Bästa/roligaste minne?

"Haha på eller utanför planen? Utanför planen blev det många fester med BK´s campusligan. På planen är det inget specifikt minne så utan kommer ihåg att det alltid var kul att komma till träningen då det var ett så extremt bra gäng."
 
Pehr under hans tid på Campus

 
Värsta minne?

"När jag kom till BK hade jag haft problem i mitt ben under en längre tid (stressfaktur i smalbenet) och det spökade under mer eller mindre hela tiden i VBK. Det var tråkigt att jag inte kunde vara helt frisk under en längre tid."


Var befinner du dig idag och vad pysslar du med? Lirar du fortfarande?

"Efter VBK drog jag och äldsta broder Hahrs till Frankrike för studier i ett år. När jag kom hem till Sverige igen så bestämde jag mig för att röra mig mot storstaden så idag bor jag på Lilla Essingen i Stockholm och jobbar som inköpare på Scania vilket jag har gjort de senaste tre åren. 

När det kommer till fotboll så lirar jag med ett lag på Södermalm som spelar i division 4 och heter FC krukan. Namnet kommer från en lokal bar på Söder. Jag har nyligen även detta året lyckats värva den minsta brodern Hahrs till klubben så är kul med lite mer VBK blod i klubben."


Följer du BK fortfarande?

"Självklart! Ska bli intressant att följa med den nygamla tränastaben. Sen har jag fortfarande kontakt med några spelare samt följer med i svängarna på BK sociala medier."


Vad tror du om BK 2019? Tabellplacering? Vem slår igenom? Vem överraskar?

"Jag räknar med att BK vinner;)

Har dålig koll på de yngre förmågorna men ni får en gammal återvändare, Jake the snake. Jag tror att Jake kommer kunna leverera ett större antal mål under 2019 och sedan säljes han vidare till Fulham så BK 's framtid är säkrad."


Vem vill du läsa om i nästa intervju i BK-legends och varför? Kanske har du även någon fråga att skicka med?

"En självklar person att ta med i BK-legends är AP (André Persson). En Teleborg kid som varit i BK under en längre tid och som genomsyrar BK-andan.
 
Min fråga skulle vara:
Nu när Öhman är tillbaka i BK, hur viktig tror du att ditt huvudspel hade varit för BK och hur många mål hade du stänkt in under säsongen 2019?"
 
 
Bloggen tackar Pärlan för intervjun, riktigt go läsning!  Samt så önskar vi honom all lycka inför det nya året med jobb och den fortsatta fotbollskariärren.
Pehr in action, en "komplett" lirare i mina ögon. Inga brister och med en riktigt go teknik!