tigersvbk

La grande finale!
Så.. då var det slutspelat för det här året! Men vi tar det från början;

Det helt osannolika tabelläget inför slutomgången årets rekordjämna serie innebar att det var som upplagt för ett antal nagelbitare runtom i södra Sverige. I ena lägret hade vi topplagen, med vår egen kära Bollklubb som en av aktörerna, där i princip 5 klubbar gjorde upp om de två topplaceringarna. I det andra lägret hade vi sedan tre klubbar som gjorde upp om att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Om vi då börjar med vår egen match; Trots en tidig ledning så vänder, och vinner, gästande Lyckeby efter två drömmål. Det är bara att lyfta på hatten. De spelar ett disciplinerat försvarsspel och ställer sedan om snabbt när tillfälle ges. Vilket lag påminner det om? Ja just det.. Men men, ett oavgjort resultat hade möjligen speglat matchen bättre, men all heder till Lyckeby.. ..den här gången!

I bottenstriden så var det Saxemara som fick stanna kvar. Det innebar att Gransholm och BKs antagonister IFK Berga (skönt att slippa de matcherna nästa år) får respass ner till division 4 elit. Trist att Gransholm åker ur då vi går miste om ett par härliga derbymatcher. Tycker dessutom också att Gransholm hade ett bra lag med flera intressanta spelartyper. Men.. får man inte allt att stämma så blir det tufft i en sån här jämn serie.

Sedan hade vi ju 3 lag med chans på förstaplatsen också. Rydaholm behövde endast knipa en ynka poäng hemma mot Oskarshamn AIK. Trots ledning med 3-2 i 88(!!) minuten lyckades man dock tappa till förlust efter Oskarshamnsmål i 93(!!) minuten. Hur är det möjligt?? Ja, bjuds det på sådant gottis så tackar ju inte VMA nej. Tvärtom. VMA tackade för bjudningen och stod efter sin 4-0 vinst som seriesegrare! Då kanske Älmhult tog kvalplatsen? Nähä.. för vad håller Älmhult på med?? Chans på uppflyttning och match mot ett Sölvesborg som inte har något att spela för. Förlust 1-4!?! Sinnes!

Klarar Rydaholm kvalet? Svårt att säga.. Helt utan belägg för om det är sant eller inte tror jag dock den södra 3an är snäppet vassare än vår sydöstra 3a, så det blir tufft! Enda spelaren jag känner till i FC Trelleborg är anfallaren Lewitz. Och det kan jag säga.. om inte förlusten mot Oskarshamn sved, så lär mötet med denna spelare göra det! Men för all del.. lycka till i kvalet!

**********
Trots förlust så tog det inte lång tid efter avblåsningen förräns det skrattades igen. Dels beroende på en viss skadeglädje mot ett lag som sågat vår fotboll under säsongen (tyvärr svårt att låta bli efter en del tvivelaktiga uttalande från deras sida, så det får man köpa). Men, framförallt också såklart för att det vankades... AVSLUTNINGSFEST!

Kl. 19 samlades spelartrupp + styrelse i tipshallens fantastiska konferenslokaler.. Efter att Stefan Borg formerat borden i den klassiska fyrkantsformationen så kunde matintaget påbörjas. Kung Bengan hade fixat fläskfilé och potatisgratäng. Mumma. Efter en fantastisk middag inledde sedan Stefan Borg den kavalkad av tal och prisutdelningar som hör avslutningsfester till. Filli avtackades. Oscar stod för årets genombrott. Waldo blev MVP..

..sedan hade ju även jag och Filli gjort en egen slags prisutdelning. Här delades, bland annat, åtråvärda priser som "Årets facebookare", "Årets toffel", "Årets sol-/badpojke", samt "Årets look-a-like" ut. Årets look-a-like ja.. Här har ni nomineringarna;


Vem som vann? Gissa en gång..

Roland Bingström (kom nu ihåg att du lovat en gästblogg bingan!) gjorde ingen besviken när han bjöd på, den nu klassiska, hyllningen till Bengan. Från en legendar till en annan så att säga..

Efter att ett par hjältar från styrelsen skjutsat in spelartruppen till stan avslutades kvällen på Grace. Åtminstone för alla utom Johan Andersson. "Årets toffel" gjorde direkt skäl för sin utmärkelse och avvek diskret hemåt när det började närma sig utgång. 

Stort tack till alla för en fantastiskt trevlig kväll! Nu blir det träningsuppehåll fram tills den 21 oktober.

**********
Hörde från någon att Rydaholms-ledningen dukat fram champagne och grejer inför slutminuterna. Ouch! Fy fan va segt!
**********
Liverpool-Hull 6-1   Yeah!!!!!!!
**********
Räppe tog klivet upp i 3an! Grattis till dom! Alltid kul med derbymatcher! Nu håller vi tummarna för att även Moheda tar klivet upp. Come on!
**********

Om inget oförutsatt (läs. alltså tills man träffar Axmarker nästa gång) händer tar nu också bloggen ett litet uppehåll. På återseende!


//Marcus Axelsson