tigersvbk

Gästblogg igen: Mackan Axelsson

Fan, jag kör en blogg till;


Semesterdagar. En helg i Sverige. Kunde det bli bättre? Ja, till att börja med så kunde Bollklubben gett fan i att förlora….mot svurna rivalen Rydaholm! Surt sa räven! Men mer om Torparängs-debaclet senare.


Efter ett par dagars kvalitetstid med familjen på hemmaplan blev det tåg mot Växjö på fredagskvällen. Jag behövde inte vänta länge förrän de nyblivna sambosarna Axmarker och Oa Tern, tillsammans med André, körde upp med droskan för gemensam avfärd till deras mysiga krypin. Mysigt och mysigt förresten.. vardagsrum och sovrum må vara smakfullt inrett, men den där, av silvertejp, upphängda lappen på toaletten kändes väl lite sådär.



Avd. hur sitter man annars?


Lite senare under kvällen dök även Åla-Matte (min lillebror) upp, även han en gammal BK-spelare. Tillsammans med värdarna + André blev det en fantastisk fredagskväll där det bjöds på Tacos och ett, av de som inte hade match dagen efter, besök på De Luxe för konsert med underhållningsmaskinen Governor Andy! Two thumbs up!



Guvernörn!


Kvällens lärdom 1: ingen mat slängs hemma hos herrarna Oa/Ax

Kvällens lärdom 2: Ax tycker det är helt ok att gå på toaletten med öppen dörr. Oavsett det handlar om nummer 1 eller 2.


Lördagsmorgon. Game day. Dagen inleddes med lite fika och stryktips på Askelyckan – klassiskt lördags-hak för tigrarna. Tern anlände något senare och, snälla som vi är, hade vi redan betalat för hans kaffe. Stor komik när han då behövde gå och ta en kopp kaffe utan att betala. Osäker kille? Sådär! Efter att ha skrattat gott åt Herr Osäkerhet begav vi oss ut mot Torparängen.


Väl framme på Torpet mötte vi upp med Henrik ”Hank the Tank” Olsson, som bilat upp från Karlshamn för att se sitt gamla lag. Efter lite gött snack med gubbarna (tomtarna?) på loftet och med Kung Bengan, intogs position intill hemmabåset. När jag sen vandrade över Torparängens horribla gräsmatta, som för dagen består av 50% gräs och 50% lervälling, bubblar frågorna i huvudet;

Under veckorna tränar spelartruppen på Värendsvallen. Och när vintern kommer tränar vi på konstgräs. Alltså; träningar under perfekta förhållanden hela året där vi nöter passningar och snabbt spel. När sedan helgen kommer så åker vi ut till Torparängen och tvingas anpassa spelet efter de hemska förutsättningarna där ute. Här kan man inte spela boll på det sättet vi tränar på eller vill spela. Förstår ni? Varje hemmamatch blir ju som en bortamatch. Framförallt när man möter lagen som trivs på sådana underlag. En hemmaplan ska GYNNA hemmalaget. Inte försämra det! Så, oavsett hur gemytlig Torparängen än är, så är det min övertygelse att Bollklubben bör spela sina seriematcher uppe på sportfältet redan med början 2012 (ett år tidigare än planerat). Ja, där finns inga omklädningsrum ännu (eller?) eller läktare, men kan man inte lösa något provisoriskt?


Matchen i sig är väl inte så mycket att snacka om. Ett brandskattat VBK som tvingades ställa upp utan JackeFilip,PontusAndréNye RobertDavid Nilsson och Jimmy Nunez. Detta alltså inför en av de viktigaste matcherna för säsongen! Men sådan är fotbollen. Och andra får chansen att knipa (och behålla!) platserna istället. Tyvärr så var gästerna för starka denna gång. Hade Robertos nick i ribban istället gett 1-0 för hemmalaget så hade kanske det blivit en annan energi i laget. För enligt mig var bägge lagen lika bra (läs. dåliga) i första halvlek. Nu blev det istället ett psykologiskt jobbigt underläge precis innan paus. Inte precis vad Tigrarna behövde. I andra rinner det iväg, och det är bara att lyfta på hatten. Matchens plus får gå till Otto. Han stod, som vanligt, för en frejdig aggressivitet, kompromisslösa tacklingar, hjärta och COJONES! En fröjd att skåda!


Nu hoppas jag fanimej att Rydaholm konserverar målformen tills mötet med Saxemara. Men BK MÅSTE och ska naturligtvis göra sitt först och främst! Från minut ett så gäller det att kämpa för färgerna, för sina lagkamrater och visa att man hör hemma i Div 3! Framååååååt BK!


*******

Den första av Malmös Europamatcher såg jag på plats i Alkmaar, tillsammans med Robin Frank och drygt 900 andra likasinnade. Trots magisk stämning i 90+ minuter där Malmö vann läktarkampen på K.O., lyckades inte grabbarna på plan bättre än en 1-4 förlust. Väntad förlust, men nog fan måste man kunna spela mer ”safe” än vad Malmö gör. Särskilt på bortaplan mot bättre lag.


Andra matchen spelades som bekant igår, och än en gång blev det förlust. Trots mängder av chanser. Men det är än en gång individuella små misstag man blir straffad för. Lite mer fokus Malmö! Kom igen!


..men, för första gången på länge har Sverige ett lag i Europa. Och i Europa.. där pratar man om Malmö!


*******

Efter förlusten samlades en tapper skara hemma hos firma Oa/Ax för lite samkväm. Och vilken kväll det blev!


Vågar vi påstå att en ny favorit-lek/aktivitet föddes denna afton? Det känns så! Kling!



Ax med söndagspipan rätt i mun


*******

Ett par veckor kvar tills Liverpool – Manchester United nu.. helt sjukt att jag kommer se det jävla ängagänget live två gånger i år. Andra gången blir när FC Basel tar emot hemma på St Jakob.


..och sett till insatsen mot just Basel i första mötet, så har varken Liverpool eller Basel något att frukta.


Bring on your Manchester United!!!


********

Helgens citat:


-”Shit, här har det visst varit en viltolycka” – Axmarker när vi passerar utanför viltbutiken på Norra Esplanaden där en man i ”viltolycka”-väst står och grillar.


-”Axmarker, känner du någon vi kan ringa för att komma in ikväll?”   - Det smiddes planer för kvällen

-”Nää…” – Ax har inga kontakter

-”Gör du inte?” – ..eller?

-”Nja, jag känner ju chefen, dörrvakten och bartendern.. men jag vet inte..” – avd. vilka mer behöver man känna??


-”Adam och Eva…det har något med religion att göra va?”   - Henrik Olsson, lärare!


-”Vikingar var ju riktiga svin! Åkte runt och försökte omvända folk till kristendomen!” – Henrik Olsson, lärare!


-”Jag lägger aldrig i pengar.. det är aldrig några problem!” – Oa Tern, 50 minuter innan p-boten klistrades fast på hans vita Volvo.




//Mackan