tigersvbk

Inför Jomalive Åryd Cup
Vi backar bandet cirka ett år tillbaks. Roberto Secka hade natten inför finalen mot Vetlanda drömt att han skulle få göra segermålet, och visst gick drömmen i uppfyllelse. Växjö BK vann den prestigefyllda cupen med Roberto som enda målskytt. En grymt skön cup-seger!



Tillbaks i realtid igen. Det är dags för 2010 års upplaga av Jomalive Åryd Cup. Hur ser det då ut för Tigrarna inför helgen? Här kommer lite tankar och förutsättningar;

--------------

Gruppen:
VBK har ju i år hamnat i något av en "dödens grupp" med motståndare som FC Växjö, Åryds IK och Växjö Norra. Här följer några ord om våra kombatanter;

FC Växjö
Nu har jag, handen på hjärtat, inte sett någon match med FC Växjö. Däremot har de ju rykte av sig att vara ett spelskickligt lag. Och spelskickliga lag brukar ju som bekant trivas alldeles förträffligt på konstgräset i Tipshallen. Som extra krydda har ju laget dessutom Växjös meste målgörare, Ibro Fazlic, på topp.  

Åryds IK
Arrangörsklubben brukar alltid tända till lite extra under den här turneringen. Förra året bjöd de på fyndigt spel och kommer definitivt att försöka sätta käppar i hjulen för de andra lagen i gruppen.  

Växjö Norra
Växjö BKs antagonister hade ingen lyckad säsong 2009 och fick kvala för att klara sig kvar i elitfyran. Har dock värvat klokt inför nästa säsong. Den BK-spelare som inte är taggad inför matcher mot Norra bör omedelbart efter slutsignal lämna in matchtröja, träningskläder och dryckesflaska till Bengan. Basta!

--------------

Förväntningar:
Som fjolårssegrare.. kan man ha några andra målsättningar än att vinna igen? Nej! Därmed inte sagt att det kommer bli lätt! Vi har en hel del nyförvärv som kommer att testas. Men målsättningen att vinna mina vänner, den måste vi ha!

--------------

Skadeläget:
Jimmy Nunez - Benbrott
Roberto Secka - Axelskada
David Nilsson - Fot- och ljumskskada
Henrik Olsson - Ljumskskada
André Persson - Monsterskadan håller i
Daniel Axmarker - Axelskada och baksida lår


***********

Inför Joma Live Åryd Cup-citat

-"Är du nervös inför helgen och att få möta Norra?" Henke O tar pulsen på Martin J
-"Det ska bli kul! Jag har faktiskt aldrig spelat mot Norra tidigare" - Martin ser fram emot helgen
-"Har du ens spelat i någon annan klubb än Norra då?" - Henke vädrar blod
-"Hmm.. nej, i och för sig inte" - Ridå Martin!


***********

Tror det kan bli en grymt rolig helg för VBK! Tugga taggtråd och spotta spik nu gubbar!


//Mackan