tigersvbk

Oavgjort i Moheda

Ett skyfall utan dess like, samt en fotbollsplan med samma goda (läs. usla!) uppsugningsförmåga som Torparängen, tvingade i lördags domaren att ställa in derbyt på Moheda IP. Väldigt snöpligt. Domarna tog i samråd med tränarna beslutet att flytta matchen tills måndagkvällen.

 

Måndagskvällen kom tillslut och matchen..ja, den slutade som bekant 1-1 och det är väl knappast någon som kan klaga på det resultatet. Bollklubben hade övertag under den första halvleken medans hemmalaget kändes något starkare under matchens andra akt. Positivt är att vi mer och mer hittar tillbaks till det konstruktiva spel vi skördade så stor framgång med under vårsäsongen. Negativt denna kväll var att Johan Andersson fick syna det säsongens tredje gula kort och därmed blev avstängd i lördagens match mot Älmhults IF. Måndagens gula kort fick han för att han vann en nickduell(!).

 

B-laget spelade idag oavgjort (2-2) mot Räppes dito och är fortfarande obesegrade denna säsong. Målskyttar var eleganten Henke Olsson samt speedkulan Albinsson.

 

Och matcherna duggar verkligen tätt nu. Idag spelade alltså b-laget mot Räppe, men har match igen redan på torsdag då Rydaholm kommer på besök. Och sedan på lördag kommer serieledande Älmhults IF på besök till Torparängen. Ett Älmhult som säkerligen är revanchsugna efter tigrarnas uppvisning på Älmekulla i våras. En prestation vi kommer att göra allt i vår makt för att upprepa! Det kan ni lita på!

 

*****

Medans toppstriden i våran serie förblir rena rama getingboet, har Brorsan och Filli med fyra omgångar kvar redan vunnit sin serie. Vi lyfter på hatten för de gamla tigrarna och välkomnar Borens IK till division 3.

 

Bra jobbat boys!

 

*****

..har man någon gång sett Johan Andersson spela fotboll förstår man att det är en mindre bragd av honom att ha klarat sig till den 30 september innan han samlat på sig tre varningar.

 

The Terminator - Nu i trendig tofs på Torparängen (bild: SMP)

 

*****

Okristligt tidigt på söndagen var spelartruppen kallad för inventering hos sponsorn Citygross i Växjö. Johan Andersson och Johan Nilsson behagade dock inte komma denna gång. De ytterst patetiska ursäkterna "jag sov" respektive "jag blev helt plötsligt tvungen att åka på auktion" hjälpte inte deras sak. Straff att vänta grabbar!

 

Citygross-Janne höll en inledande snabbkurs i inventering innan han sände ut manskapet (två och två) till respektive hyllor. Ett par misstag noterades dock i lagindelningen:

* En för dagen otroligt bakis Jimmy Nunez bildade tillsammans med den notoriskt arbetsskygge Roberto ett så kallat dreamteam. Det samarbetat kan ju endast ha slutat i succé!

* Robin Frank agerade självutnämnd arbetsledare i sitt lag och höll en, för att vara snäll, medioker arbetstakt. Stackars Filip.

 

Summa sumarum kan vi ändå sammanfatta dagen med att Bollklubben (nåja, de som var närvarande..hrrrmm) gjorde ett magnifikt arbete! Starkt gubbar!

 

*****

Nu kör vi på torsdag respektive lördag! Framåt BK!

 

 

/Mackan