tigersvbk

Gästblogg - Marcus Axelsson

Jag har med stort intresse, och med viss avundsjuka, tvingats följa BKs försäsong på distans detta året. Inte så att jag saknat de där förbannade jävla 400-metersloppen (vilka jag förvisso hört minskats ner i antal detta år), men stämningen! Alla som interagerat med Bollklubben de senaste åren kan nog skriva under på att den sammanhållning och stämning som finns i Bollklubben är av allra bästa sort! Det har alltid varit en fröjd att gå till träningar/matcher och det är något man ska vara väldigt rädd om. Och sett till de rapporter jag får emellanåt så verkar det bara fortgå. Må det fortsätta i 1000 år.

 

Med Öhman och Esa vid rodret har ett nytt spelsystem körts in. Holmbecks traditionella 4-4-2 har ersatts av det mer trendiga 4-2-3-1. Ett byte jag tror passar spelartruppen väldigt bra!

Vinsten i premiären var såklart precis den start en nybakad tränarduo önskat sig. Av naturliga skäl var det däremot inte riktigt samma glädje efter att ha kammat noll mot ett lag som Rydaholm (med Judas i mål). När man sedan hör att hemmapubliken tydligen hånskrattat(!) åt en spelare som fick uppsöka vårdcentral för skadan han ådrog sig får ju en att undra hur det står till i skallen på folk.

 

Jag har lyckats ta lite påskfritt denna veckan. Har därför kunnat medverka på ett par pass med tigrarna och dyker självklart upp som supporter på nu på fredag då BK tar emot Sillastryba…Sillhövda AIK.

 

****

Måste passa på att kommentera planerna här i Växjö.

 

I takt med att hockey- och numera fotbollsarenorna byggs vid Värendsvallen har också flertalet planer försvunnit. Kvar finns en konstgräs och två naturgräs. Dock har alla lag som tränar på Värendsvallen (förutom Öster och alla(!) deras ungdomslag) tvingats träna på i11. Har någon sett planen på i11?? För de som inte har gjort det så påminner den mer om ett grusschakt än en fotbollsplan. Att förväntas hålla kvalitativa träningar där uppe är rent ut sagt ett skämt! Man MÅSTE kunna ordna ett schema under en sådan här övergångsperiod där samtliga lag kan samsas om planerna.

 

Jag hoppas verkligen att Bollklubben kan komma igång med bygget vid Sportfältet snarast möjligt så att man slipper stå ut med sådana situationer i framtiden.

 

****

För min egen del har jag nu efter vinteruppehållet spelat 5 matcher med SC Binningen, som spelar i motsvarande div 3 här i Schweizerlandet. Bortsett från det faktum att jag endast kan kommunicera med mina lagkamrater på en två-årings nivå, har det gått bra spelmässigt. 4 vinster och 1 oavgjord gör att vi parkerar på 2a plats i tabellen med 7 matcher kvar av säsongen.

 

Dock har tränaren strypt allt jag själv tyckte mig kunna bidra med. Jag, som gillade att spela kant och komma till inläggslägen, har fått idel defensiva uppgifter längst bak i ett 3-5-2 system. Måttligt kul roll! Men vi vinner i alla fall!

 

****

Sen måste jag ju bara kommentera lagfotot. Herregud!

Kan vi lyckas få till ett bra lagfoto ett enda år? Vad var det som gick snett denna gång? Hade vi bara en engångskamera med endast en bild kvar i rullen, eller vad hände?

 

 

* Har Citron sitt head-set på sig på fotot, eller är det en illusion??

 

* Något fruktansvärt intressant har fångat herrarna Fellesson, André, Martin J och Filips uppmärksamhet, som alla rå-glor åt vänster. Släppte bengan av en rökare?

 

* Jacke Hahrs var den enda som lyckades få till en väldigt klämkäck pose med armbågen. Milano model-stylee!

 

* Axmarker har den gulligaste frisyren i mannaminne. Gud va sockersöt han är.

 

* Rolf gör av någon anledning honnör till fotografen

 

* Bengan är…Bengan.

 

* Roberto är helt distraherad av sina skor. Ny färg på dojorna i år robban?

 

* Håkans hade först sina groteskt stora fötter framme, men de skymde halva den främre raden.. Han fick därför snällt vika in dom under stolen

 

* Franks strävan efter looken "Rädd och förvånad" slog väl ut.

 

* Nunez bestämde sig lite skönt kaxigt för att vara den enda med nedrullade strumpor. Rebellen.

 

* Var är, den annars naturligt bildsköna, Öhman? Är det han som tar fotot månne? Något som, om inget annat, förklarat, den minst sagt disktubabla, kvalitén.

 

 

Pricken över i är annars den goa Interspor(t)-banderoll som hängts upp, men som vikts av så pass att den inte visar det sista T:t. Outstanding!!!

 

 

****

Citronbolaget - Vad händer med hemsidan ;)

 

****

Läste att IFK Värnamo hade spelat ut Landskrona BOIS efter noter i superettan-premiären. Det fick mig osökt att tänka på en match mot IFK Värnamos reserver för nåt år sedan.

Så utspelade vi var!! Herrejösses!!! Att vi ändå lyckades spela oavgjort hemma (vi hade väl 1 avslut på mål) samt vinna på bortaplan var årets bedrift. Minns hur mycket vi skrattade efter slutsignalen. Det var ju så j-a konstig stämning. Vi hade lika gärna ha förlorat med 17-0.

 

Nu ser man alltså några av dessa småpågarna husera i superettan, och till och med Allsvenskan.

 

****

Tillsättandet av Ax och Martin som efterträdare till bloggen var de första månaderna ett horribelt beslut. Ax flydde till England samtidigt som Martin drabbades av svår skrivkramp. Men I takt med vårsolen kom också inläggen och de senaste två veckorna visar att valet av dessa herrar var helt rätt.  Fortfarande kan man dock ställa sig frågande till det konstanta hyllandet av fotbollens anti-krist - Man United (som enligt den ypperliga stå-upparen Michael Mcintyre mer låter som en gay-bar än ett fotbollslag).

 

Jag fortsätter på den fantastiska inne- och ute-listan;

 

Inne:

Liverpool FC - LFC är ALLTID inne

Axmarkers tatuering - Ger tillsammans med skägget en bad-boy look som passar den gode Ax alldeles utomordentligt!

Målvakts-Emil - Hoppade in i Åhus beachsoccer-gänget utan att veta pris eller datum. Fantastiskt!

 

Ute:

Manchester United - Man United är ALLTID ute

Lindberg - Kommentarer överflödiga

i11 - Kommentarer överflödiga

 

****

"Roberto Secka är Växjös bästa forward, inklusive Öster" - Öhman skräder inte med orden när han talar med SMP! Men I detta avseende så kan man ju bara hålla med. I sina bästa stunder är Robban helt jävla outstanding! Med hårt jobb och lite flyt i målproduktionen kommer andra klubbar att komma dragandes. Garanterat.

 

 

 

Ses på torpet på fredag!!

//Macceroni