tigersvbk

Träning drar igång + Åhus beachsoccer

Extra långt inlägg idag.. En sammanfattning av de inledande träningspassen följs av en liten reseberättelse från helgen i Kristianstad/Åhus.

*********
Träning har dragit igång igen!

Som ni kunnat läsa tidigare så drog alltså träningen igång igen i torsdags. Likt kalvar på grönbete äntrade spelartruppen en av Värendsvallens träningsplaner. På en av få planer som finns kvar vill säga. Den där förbannade käppa-krigs-stadion de håller på att bygga har ju inneburit att 2-3 av planerna numera agerar byggplatser. Men, de två ynka träningsplanerna som fortfarande står kvar visade sig dock vara extremt fina! Hatten av till vaktmästarna!

                                               
                                   Neeej! Kalle Ax står i passningsskugga!!

Efter torsdagsträningen - som genomsyrades av löpning och tempospel - väntade en gulsvart lördag. En förmiddagsträning följdes upp av en internmatch på Torparängen. Två jämna lag som fylldes ut med junisar bjöd på en relativt välspelad historia som dock mattades ut något ju längre matchen led. Detta var dock ett förståeligt scenario då den kvava luften var fullkomligt vidrig att spela i.

En som inte deltog var ass coach (=rövtränaren) Öhman, som på tisdagen helt plötsligt kommit på att han skulle vara toastmaster på ett bröllop på lördagen. Sent påtänkt kan tyckas. Men trots denna fullkomligt odugliga framförhållning sköttes hedersuppdraget säkerligen på ett utmärkt sätt. Som toastmaster hjälper det ju liksom att ha blivit född med ett av Sveriges mest välsmorda munläder.

                                                  
                         Så länge Lucifer höll sig borta från vigvattnet gick det nog bra.

Efter matchen hade Bengan styrt upp lite grillning vid klubbstugan. Ett ytterst uppskattat tilltag. Fellesson, som inte skäms av sig, var först ut och slevade direkt på ett helt berg av potatissallad på sin tallrik. Som straff för denna egoistiska gest fick han sedan agera sallads-utdelare åt samtliga i truppen.

Henke Olsson kände i lördags att det var dags för en klippning och av någon outgrundlig anledning fann han det lämpligt att låta Axmarker sköta detta uppdrag. Ax hade kört med trimmern ett tag och skulle slutligen bara finjustera frisyren lite på sidorna. Ett litet felskär och ett av Ax utstött -"Faaaan!" (f.ö. ordet man inte vill höra när man blir klippt) senare så hade Henke fått en betydligt kortare frisyr på ena sidan. Detta jämnades dock ut till slut och visst blev han fin, den där Kryddan Olsson.

                                                    
                                                  Frisör Jean-Pierre?

Den trevliga stämning som byggts upp under lördagen byttes på måndagen mot chock och förtvivlan! Eftersom jag varit med ett tag har jag lärt mig att en skrattandes/vinkandes Öhman aldrig är ett bra tecken. Jag hann inte mer än parkera bilen på Torparängen innan man fick beskedet som ett slag i magen - biptest! Första tanken var såklart att tränarduon skämtar, men en bit bort står mycket riktigt Atleticum-Tobbe och dukar upp konerna. Nu gick det trots allt rätt bra för alla till slut (Starshine sprang längst som vanligt) även om det var lite småbittert att målvaktsjävlarna som vanligt slipper undan allt som kan bli en gnutta fysiskt ansträngande. När vi andra sprang mot vår död stod de där slipsarna och sköt inlägg på varandra. Jag säger då det: Roger Rund måste ha en sjuhelsikes hållhake på Holmbeck!  


**************

ÅHUS BEACHSOCCER

Ja, jag hann ju knappt landa i Sverige igen efter USA-trippen innan det var dags för den årliga helgen med strandfotboll i Åhus. Inga namn nämnda, men ett par oförlåtliga bortfall från herrarna Öhman, Andersson, Ottosson och Hahrs ledde till viss ommöblering av lag och rumsfördelning innan helgen kunde dra igång. Bland annat fick två av Oa Terns polare från Oskarshamn, som säkerligen tänkt spendera helgen med en skyhög promillenivå i kroppen (i alla fall inte med att springa runt i sanden), kastas in i ett av lagen.

Efter bilresan ner till Kristianstad dumpades väskorna i respektive rum på det väldigt fashionabla Quality Hotel Grand innan det var dags att besöka de många tält som fanns uppsatta i Kristianstad. Att Åhus beachsoccer varje år infaller samtidigt som Kristianstadsdagarna är såklart ett väldigt lyckligt sammanträffande! Förutom Oskarshamn-duetten värvades också en tredje förstärkning i bankomatkön på fredagsnatten (var annars?). Därmed kunde man också som lagledare sova lite lugnare då vi nu hade avbytare till bägge lagen.

Eftersom förra årets skräcködla Oa inte var med på fredagskvällen (han åkte ner på lördagen istället) tvingades istället Henke Olsson axla manteln som "vidrigast vid frukostbuffén" på lördagen. Ett uppdrag han skötte med den äran! Förutom Henke bjöd också Axmarker på show. Mina och Albinssons ihärdiga försök att tvinga på honom en t-shirt innan han gick ner till restaurangen denna morgon viftades bort med; -"NEEEJ! Jag har semester!". Detta var dock en ursäkt som en medelålders gubbe inte köpte fullt ut. Efter en 3 minuters uppläxning i ämnet vett och etikett fick Ax vända tillbaks till rummet igen med svansen mellan benen för att hämta en tröja.

                                        
                            Till vänster: Oa 2009.       Till höger: Spana in Henke O:s goa stil

Väl framme på stranden updagades att Albinsson lånat med sig det vita bortastället till Åhus. Aj aj aj! Detta var såklart helt missvisande då de två lagen vi anmält hette "Tigrarna från Växjö" och således borde uppträtt i svartgul-randiga tröjor. Spelet från de bägge lagen var på lördagen annars väldigt upp och ner. Men när dagen till sist summerades låg dock bägge lagen på en fin andraplats i respektive grupp av totalt sex lag. Oskarhamns-ligan hade stått för en grymt imponerande insats, men för dessa herrar räckte det med en dags exercis och valde därför att tacka för sig. De hade uppenbarligen andra mål i sikte denna helg.

På lördagskvällen var vi av någon anledning även detta år inbjudna på fest hos en tjej-kompis till mig. Vi måste gjort ett riktigt bra intryck på dessa damer förra året trots Axmarkers fadäser förra året. I år började Ax tidigt att prata om ett kortspel för att få fart på festen (för det brukar ju behövas!). Lika roligt tyckte han nog inte det var när han någon timme senare tvingats ta en teknisk time-out.
Oa och hans entourage dök upp på festen lite senare än alla andra och gick direkt ut och satte sig på värdinnans balkong (på äkta socialt Oskarshamns-manér). Vi passade därför på att lura i en av damerna på festen att ingen kände dessa herrar. Tjejen i fråga började då aggressivt fråga ut Oa vem han egentligen kände och hur konstigt det var att gå upp på en fest där man inte är bjuden. Efter en lååång stund gick det tillslut upp för henne att det var ett skämt. Ett skämt som uppskattades mer av oss än av tjejen - som blev märkbart förbannad. Ha ha!

På söndagsmorgonen var det inte någon som stack ut nämnvärt vid frukosten. Visserligen tjusade Oa omgivningen med sin vanliga "jag-är-bakis-kom-och-hjälp-mig-dö"-look men var inte i närheten av den misär han visade upp förra året. Istället kunde samtliga checka ut i tid och ta plats i taxin mot Åhus. Taxin ja! Den visade sig vara en karaoke-taxi där passagerarna kunde sjunga för fulla muggar hela vägen till Åhus. Bra affärsidé det där!

Efter att bägge BK-lagen vunnit sin sista gruppspelsmatch på söndagsmorgonen väntade slutspel. Det kortaste slutspelet tigrarna bjudit på under dessa tre år. Redan i sextondelsfinalen ställdes ena laget mot sina banemän och åkte ut efter motståndarnas segerskott med 10 sekunder kvar. Det andra laget åkte ut omgången senare…på straffar mot fjolårs-bekantingarna i VMA IK. En match där Ax ställdes mot VMA-Davve - som blivit något av Axmarkers sommarkompis nummer ett de senaste tre åren. Ett kärt återseende.

                                            
                   Till vänster: Vänner som gick göra upp!    Till höger: tigrar som njuter i sanden

Sammanfattningsvis var det som vanligt en fantastisk helg med grabbarna. Är det något som genomsyrat klubben de senaste fyra åren så är det sammanhållningen. Ett glatt gäng som har jävligt skoj tillsammans. De här små utflykterna är ett bra kvitto på detta.


Konstigt 1
Mackan Lindberg
spenderade en natt i Kristianstad. För säkerhets skull tog han därför endast med sig två flugor och två slipsar.

Konstigt 2
En Axmarker i enbart badshorts går in på Preem i Knislinge och ber en förvånad personal om han får gå bak kassan och ta lite vatten till sin lins…istället för att nyttja bensinmackens toalett.




//Mackan